Terminalul Schengen al Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara va fi inaugurat săptămâna viitoare

sursa foto: facebook
sursa foto: facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timişoara, că terminalul Schengen al Aeroportului internaţional „Traian Vuia” va fi inaugurat săptămâna viitoare, țara noastră urmând să intre în „Air Schengen” cu aeroporturile, precum și cu frontierele maritime de duminică, 31 martie 2024, scrie News.ro.

Prezent pe şantierul Centurii Sud a municipiului Timişoara, ministrul Transporturilor a apreciat faptul că lucrarea la acest obiectiv de investiţii va fi gata în vara acestui an, cel mai probabil la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august, stadiul investiţiei fiind, la momentul actual, de peste 70%.

„Ne aflăm cam la 71-72% (la Centura Sud, n.r.), ceea ce e un lucru bun. Probabil că la sfârşitul acestei luni, martie, vom ajunge la 75%, ceea ce ne duce în situaţia contractuală, de altfel, ca undeva, în această vară, să terminăm Centura Sud, o epopee pe care noi, timişorenii, o ştim foarte bine”, a spus Grindeanu.

Lucrările la Centura Timişoara Sud au început în martie 2020, valoarea totală a investiţiei este de 458,5 milioane de euro şi presupune un şantier de 21 km de tronson. Odată finalizată, Centura Sud va permite ca o parte din trafic să fie scos din oraş şi s-ar degaja circulaţia urbană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL