Times of Israel – O echipă de negociatori a Poliţiei Israeliene i-a ajutat pe poliţiştii români în cazul Chiajna

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţia israeliană a anunţat că ofiţerii Unităţii sale de negociere în situaţii de criză au ajutat cu succes forţele de ordine din România să pună capăt unei situaţii de luare de ostatici, relatează Times of Israel, citată de news.ro, precizând că este vorbe despre bărbatul din Chiajna care şi-a sechestrat fetiţa în vârstă de cinci în ani, ameninţând că îşi aruncă în aer locuinţa, pe fondul unei dispute.

Şeful poliţiei române a luat legătura cu ataşatul poliţiei israeliene în România pentru asistenţă, se arată într-un comunicat al poliţiei israeliene.

Unitatea israeliană de negociere în situaţii de criză a mers în România, unde a deschis un sediu temporar care adăposteşte profesionişti în negocieri, psihologi, membri ai unităţii de relaţii externe a poliţiei, investigatori.

Echipa israeliană a lucrat sâmbătă non-stop pentru a asista Poliţia română în negocierile cu suspectul, care au dus în cele din urmă la salvarea fetiţei.

Experţii israelieni l-au instruit pe avocatul suspectului cum să-l abordeze şi să vorbească cu el. Şi după aproximativ 30 de ore, avocatul a intrat în locuinţă şi a reuşit să-l convingă pe bărbat să-şi elibereze fiica şi să se predea în linişte.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: