Timpi de aşteptare de peste 100 de minute în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării

pasaport vama frontiera
Sursa foto: Politia de frontiera

Punctele de trecere a frontierei din vestul ţării sunt aglomerate, sâmbătă, pe sensul de ieşire, pentru autoturisme. În schimb, şoferii de camioane aşteaptă şi peste 400 de minute în estul ţării, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în România. Poliţia de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de control.

Potrivit Trafic Online, pe sensul de ieşire din România, sâmbătă autoturismele aşteaptă 120 de minute la Nădlac, 100 de minute la Nădlac II, 120 de minute la Turnu şi câte 90 de minute la Urziceni şi Petea. Pe sensul de intrare e mai aglomerat punctul de frontieră de la Albiţa, din estul României, unde se aşteaptă 60 de minute.

La camioane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei sunt în estul ţării, la Galaţi şi Isaccea, unse se aşteaptă 120, respectiv 440 de minute.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, numai în cursul zilei de vineri au făcut formalităţile de control aproximativ 450.700 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care peste 273.500 au fost pe sensul de ieşire din ţară, respectiv peste 117.500 de mijloace de transport.

Conform sursei citate, pe sensul de intrare în România au fost 177.169 de persoane, dintre care 16.894 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 25.08.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.763.454 cetăţeni ucraineni.

”Ca în fiecare sfârşit de săptămână se constată o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Întrucât şoferii obişnuiesc să treacă graniţa prin PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

”Reamintim că la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei. Rugăm pe toţi cei care aleg să iasă din ţară să verifice pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, aplicaţia Trafic On-line, care prezintă situaţia traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afişate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp”, a precizat Poliţia de Frontieră.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au constatat 57 de fapte ilegale (27 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 37.000 lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 20.700 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL