Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an. Ministerul Finanțelor lansează a patra ediție

Sursă foto: Youtube/ Ministerul Finantelor

Românii pot investi, începând de astăzi, 13 martie 2024, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,10% și, respectiv, 6,85%, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. De la începutul acestui an, prin cele 3 emisiuni precedente, investitorii au cumpărat titluri de stat Tezaur de peste 3,2 miliarde lei.

Titlurile de stat Tezaur lansate de Ministerul Finanțelor pot fi cumpărate în următoarele perioade, în funcție de modul în care se face achiziția acestora de către persoanele fizice:

  • Între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  •  Între 13 martie 2024 – 12 aprilie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  •  Între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 în mediul urban și 13 martie 2024 – 10 aprilie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A

Un ghid pentru cei care vor să economisească prin intermediul Tezaur este disponibil AICI.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: