Top 10 cei mai bogaţi bărbați din lume. Cea mai bogată femeie ocupă abia locul 14

Francoise Bettencourt Meyers
Sursă foto: Francoise Bettencourt Meyers

Forbes a publicat topul celor mai bogaţi oameni din lume, un sfert din totalul averilor primilor zece miliardari aparținând lui Elon Musk.

Averile celor mai bogați 10 oameni din lume au crescut cu aproape 115 miliarde de dolari într-o singură lună, scrie Forbes, precizând că această majorare este de 9% față de luna finalul lunii octombrie.

Împreună, averile celor mai bogați 10 oameni din lume valorează 1,44 trilioane de dolari, în creștere față de 1,32 trilioane de dolari în urmă cu o lună. Cel mai mare câștigător în ultima lună (în dolari) a fost Elon Musk, cu o creștere de aproape 17% a prețului acțiunilor Tesla în luna noiembrie, care a împins averea lui Musk cu 28 de miliarde de dolari, până la 245 de miliarde de dolari. CEO-ul producătorului de mașini electrice Tesla, Musk deține, de asemenea, participații în firma privată de rachete SpaceX și compania de social media X, cunoscută anterior ca Twitter.

În cea mai mare parte a primei jumătăți a anului 2023, magnatul francez de bunuri de lux Bernard Arnault a fost cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes – dar asta s-a schimbat pe 8 iunie 2023, când Musk l-a depășit pe Arnault pentru a deveni din nou numărul 1 în lume.

Începând cu 1 decembrie 2023, Arnault se află încă pe locul 2 cel mai bogat, cu o valoare estimată la 191 de miliarde de dolari. Aceasta este o creștere de la aproape 178 de miliarde de dolari la începutul lunii noiembrie. Arnault, CEO-ul și președintele LVMH, a transformat compania într-un gigant cu peste 70 de mărci, de la Louis Vuitton și Christian Dior până la Tiffany & Co. și Sephora.

Magnatul de software Larry Ellison de la Oracle a fost al doilea cel mai mare câștigător din top zece, în creștere cu 15,6 miliarde de dolari în noiembrie, ca urmare a unei creșteri de aproape 10% a acțiunilor Oracle. Ellison ocupă locul 4 cel mai bogat, cu 146 de miliarde de dolari, cu aproximativ 22 de miliarde de dolari mai puțin decât pe locul 3, fondatorul Amazon Jeff Bezos.

O creștere de aproape 10% a acțiunilor Microsoft a contribuit la creșterea averilor atât ale cofondatorului Microsoft Bill Gates (pe locul 6), cât și ale fostului CEO Steve Ballmer (nr. 8) în noiembrie, cu 7,3 miliarde de dolari și 10,4 miliarde de dolari. Gates s-a diversificat dintr-o mare parte din acțiunile sale Microsoft și a dat zeci de miliarde de acțiuni Microsoft Fundației Bill & Melinda Gates.

Iată cei mai bogați 10 oameni din lume de la 1 decembrie 2023 :

1. Elon Musk – 245,3 miliarde de dolari

2. Bernard Arnault – 191,3 miliarde de dolari

3. Jeff Bezos – 168,4 miliarde de dolari

4. Larry Ellison – 146,5 miliarde de dolari

5. Warren Buffett – 119,3 miliarde de dolari

6. Bill Gates – 117,6 miliarde de dolari

7. Mark Zuckerberg – 115,9 miliarde de dolari

8. Steve Ballmer – 112, 8 miliarde de dolari

9. Larry Page – 111,7 miliarde de dolari

10. Sergey Brin – 107,3 miliarde de dolari

Potrivit Forbes, ​cea mai bogată femeie din lume este Francoise Bettencourt Meyers din Franța. Începând cu 1 decembrie 2023, ea are o valoare estimată de 94,3 miliarde de dolari și este a 14-a cea mai bogată persoană din lume. Averea ei constă în pachetul de proprietate la gigantul cosmetic L’Oreal, pe care l-a moștenit de la regretata mamă. Bunicul ei a fost fondatorul L’Oreal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL