Toxiinfecţie alimentară la Academia de Poliţie-Studenţii au făcut o nouă vizită medicală / Nu s-au raportat noi cazuri 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Toţi studenţii Academiei de Poliţie au făcut, duminică, o vizită medicală, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a ajuta ancheta epidemiologică să stabilească motivul pentru care aproape o sută de studenţi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară.

”În ultimele 24 de ore, nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistenţă medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenţilor. Sălile de mese şi blocul alimentar sunt igienizate suplimentar, sub atenta supraveghere a personalului aflat la permanenţa instituţiei, care, împreună cu personalul de deservire din blocul alimentar, asigură şi supraveghează servirea în bune condiţii a mesei zilnice pentru studenţii instituţiei noastre”, au transmis, duminică seară, reprezentanţii Academiei de Poliţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, personalul medical ”s-a preocupat continuu de starea de sănătate a studenţilor, informând conducerea Academiei de Poliţie despre situaţia de fapt”.

”Astfel, pe tot parcursul zilei de azi se desfăşoară o scurtă vizită medicală a tuturor studenţilor noştri, atât pentru monitorizarea stării de sănătate a acestora cât şi pentru stabilirea altor informaţii necesare anchetei epidemiologice, aflată în desfăşurare. Având în vedere faptul că se apropie începutul unei noi săptămâni, plină de activităţi didactice şi practice, conducerea Academiei de Poliţie a dispus instructorilor superiori de an realizarea unor informări periodice cu privire la modul de respectare a normelor de curaţenie şi igienă în campusul universitar, monitorizând permanent introducerea şi consumul de alimente din afara instituţiei”, a mai transmis instituţia.

Informările periodice ale instituţiei de învăţământ vin după ce aproape o sută de studenţi au acuzat, în săptămâna care a trecut, simptome de toxiinfecţie alimentară.

Conducerea unităţii a dispus serviciu medical permanent, după ce câteva seri la rând echipaje medicale au fost solicitate să intervină pentru a acorda ajutor studenţilor.

Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control să verifice situaţia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL