Trafic de migranţi din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka. Poliţia face 34 de percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe 

Zeci de persoane urmează să fie duse luni la audieri într-un dosar de trafic de migranţi în care au loc 34 de persheziţii în Bucureşti ăi în zece judeţe, anunţă IGPR. Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost făcute mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri. Migranţii proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka. Anchetatorii au documentat 5 transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranţi.

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, efectuează 34 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti (12), Argeş (7), Dâmboviţa (1), Teleorman (4), Olt (1), Sibiu (1), Arad (1), Vâlcea (2), Vrancea (4) şi Galaţi (1), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi”, anunţă IGPR.

Conform sursei citate, în anul 2021, mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, pentru a obţine în mod facil sume de bani, scrie news.ro.

În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia ar fi adăpostit şi transportat migranţi, care ar fi provenit din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka.

Pentru transportul migranţilor, ar fi fost utilizate autotrenuri, remorci şi autoutilitare, care s-ar fi aflat în proprietatea membrilor grupului infracţional organizat sau care ar fi fost utilizate de societăţi comerciale.

Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost făcute mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri.

Sumele de bani provenite din activitatea infracţională ar fi fost, ulterior, investite în imobile, autoturisme sau folosite pentru săvârşirea altor activităţi infracţionale.

Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranţi.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse pentru audieri, aproximativ 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Piteşti şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea şi Arad, precum şi al jandarmilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

De asemenea, la activităţi participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie din judeţele unde au loc percheziţiile şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: