Trafic feroviar adaptat la condiţiile meteo nefavorabile pe raza a şase sucursale regionale

Sursa foto: CFR Călători

Circulaţia trenurilor se desfăşoară, la acest moment, în condiţii normale de iarnă, iar traficul este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza a şase Sucursale Regionale de Căi Ferate (CF), informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A.

„Menţionăm faptul că, temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -17 grade Celsius, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Craiova, Braşov, Timişoara) defecţiuni ale liniei CF (şine rupte) pe mai multe secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit şi intervine operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor. Reamintim că întârzierile înregistrate în circulaţia trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricţiile de viteză introduse în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecţiuni ale liniilor CF (şine rupte)”, se arată într-un comunicat de presă al companiei feroviare, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL