Traficanții de droguri care au dus la moartea unei minore au fost arestați

DIICOT
DIICOT

Cele trei persoane acuzate de procurorii DIICOT Neamţ de trafic de droguri de mare risc, implicate în dosarul minorei în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, care a murit din cauza consumului de droguri, au fost arestaţi preventiv de judecătorii Tribunalului Neamţ. 
 
Instanţa a respins solicitările inculpaţilor Gabor Matteo Leonardo, Mihuţ Alexandru Gabriel şi Pascal David Andrei de arest la domiciliu şi a stabilit arestarea preventivă pentru 30 zile, conform AGERPRES.
 
Ancheta în acest caz a demarat pe 31 iulie după ce o minoră în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, venită la Piatra-Neamţ la un concurs, a decedat după ce a consumat droguri la domiciliul lui Gabor Matteo Leonardo. 
 

„La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanţă activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care deţineau asupra lor diferite cantităţi de droguri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu. 


 
Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi comercializat şi drogul de tip cristal, consumat de către minora de 16 ani şi considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia. 
 
În urma cercetării la faţa locului şi a percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere şi mai multe obiecte purtând urme de substanţă 3-CMC. 
 
În urma anchetei, procurorii vor stabili dacă tânăra a consumat drogurile din proprie voinţă sau le-a ingerat împotriva voinţei sale. 
 
Surse din cadrul anchetei au precizat că minora l-ar fi cunoscut pe Gabor Matteo Leonardo pe internet. 
 
Minora a venit la Piatra-Neamţ pentru a participa la un concurs, iar Gabor a aşteptat-o în Gara CFR, de unde a condus-o cu maşina, la el acasă, în localitatea Dumbrava Roşie. 
 
După câteva ore, minora a decedat din cauza drogurilor şi primele informaţii sunt că acestea i-au fost administrate, fără să ştie, într-o băutură, deoarece Gabor intenţionaîntreţină relaţii sexuale cu aceasta.  

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: