Trecerea Agenţiei Naţionale Antidrog în subordinea Ministerului Sănătăţii: „Soluția nu e cea oferită de USR”

Sursa: freepik.com

Aviz nefavorabil, luni, în Comisia pentru administraţie publică din Camera Deputaților (Camera decizională) pentru propunerea legislativă privind trecerea Agenţiei Naţionale Antidrog din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Ministerului Sănătăţii. „E un proiect în care nu precizează, de câte ori poți lua 3 g cannabis, pe zi”, a subliniat, pentru PS News, deputatul PNL Florin Roman.

Iniţiativa legislativă  aparține deputaţilor neafiliaţi Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Cambera şi Daniel Toda, membri ai partidului REPER. În cadrul şedinţei Consiliului Superior de Apărare al Ţării din data de 12 octombrie 2023, inițiatorii precizau că problema este cea a consumului  (nu cea a traficului ) de droguri.

“Soluția nu e cea oferită de USR și anume proiectul de lege prin care să legalizeze, practice, consumul de cannabis: 3g de canabis, așa cum propun dânșii și cei de la REPER. E un proiect în care nu spun, nu precizează, de câte ori poți într-o zi sau dimineața 3g, sau seară, 3g, sau din oră în oră etc…practice deschid calea consumului de cannabis,” a spus Florin Roman pentru PS News.

Parlamentarii REPER,la rândul lor, spun că în foarte multe state europene Ministerul Sănătăţii coordonează totalitatea aspectelor de politici publice ce ţin de fenomenul drogurilor, raportându-se la consumul de substanţe drept o problemă de sănătate publică, şi nu una de ordine publică.

Inițiatorii consideră că „Agenţia Naţională Antidrog, aflată în momentul de faţă în subordinea MAI, este o instituţie neperformantă, desfăşurând acţiuni care au un puternic caracter contra-productiv în domeniile prevenirii şi combaterii consumului de droguri, iar abordările poliţieneşti alese de această instituţie stigmatizează şi vulnerabilizează potenţialii beneficiari ai serviciilor lor, îndepărtează consumatorii de accesul la tratament şi întreţin taboo-ul asupra fenomenului drogurilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL