Trocan, city manager S4: Stația de metrou T. Arghezi nu este singura pe agenda de lucru. Ce alte noutăți anunță

trocan
Sursa foto: captură video

Invitat la Puterea Știrilor, Andrei Trocan, city manager Sector 4, a vorbit, miercuri, cu moderatoarea emisiunii, Marinela Angheluș, despre proiectele aflate pe lista primăriei sectorului din Sudul Bucureștiului.

Un proiect cu care Sectorul 4 se mândrește este stația de metrou Tudor Arghezi, despre care Marinela Angheluș remarcă: „Practic este, dacă nu înșel, prima administrație locală din România care a construit o stație de metrou. Întrebarea celor care ne privesc este când va deveni această stație de metrou funcțională. Lucrările știu au început în 2021”.

City managerul S4 confirmă spusele moderatoarei și subliniază că lucrările sunt finalizate, dar au fost necesare activități de operaționalizare și de cadaastru.

„Lucrările au fost și finalizate în decembrie 2022. În ceea ce privește structura și echiparea stației, ea este finalizată de la momentul recepției. Au fost necesare anumite activități de operaționalizare, împreună cu partenerii noștri de la Ministerul Transporturilor și de la Metrorex. Au fost de asemenea necesare și niște operațiuni cadastrale care sunt în curs de finalizare. Pot spun că, la ultima întâlnire de lucru cu membrii parteneriatului nostru, Ministerul Transporturilor și Metrorex, s-a stabilit ca termen limită data de 15 noiembrie pentru a fi dat în folosință efectiv obiectivul.
Pe această cale țin le mulțumesc pentru implicare și lor, iar stația de metrou într-adevăr, e o premieră. Am fost prima administrație locală care a reușit dificare a unui obiectiv de metrou în București”, precizează Trocan.

Reprezentantul Secorului 4 mai punctează și faptul că stația de metrou este prevăzută cu 300 de locuri de parcare pentru cei care vin în Capitală din zonele adiacente.

„Odată cu darea în folosință a stației, (…) va fideschis, inaugurat și obiectivul «parking and ride»de acolo, care de asemenea e finalizat și presupune o parcare de 300 de locuri, unde cetățenii care intră în oraș din localitățile adiacente poată lăsa mașinile în condiții de siguranță și circula spre centrul orașului cu metrou, plătind o (…) taxă modică. În jur de 0,50 RON pe oră este tariful actual și pentru celelalte parcări similare de la alte stații de metrou pe care le avem operaționale. În Sectorul 4 accesul este foarte facil. Există o conexiune subterană între parcare și stația de metrou, efectiv, astfel încât și traficul auto de deasupra să se desfășoare fără întreruperi cauzate de traversarea la nivel a pietonilor în zona respectivă, astfel încât să fie operabilă și ușor de folosit”, arată el.

Andrei Trocan mai face o dezvăluire pentru Puterea Știrilor: planurile de extindere a metroului în zona de Sud a Bucureștiului nu se opresc aici.

Oricum, stația care acum e va fi dată în folosință nu este ultima. Ne-am propus extindem magistrala doi cu încă trei stații de metrou până în comuna Berceni, înregistrând de asemenea o premieră națională de a aduce metroul până în Ilfov, în așa fel încât poată prelua un număr și mai mare de călători și de a-i prelua din zone mai departe de Sectorul 4, efectiv în așa fel încât scadă traficul auto în zona noastră”, a declarat city managerul Sector 4.

 

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: