Pe urmele vinovaților de la Tunari: Se pregătește un amplu control al întregului sistem de epurare

Foto: Jurnalul de Ilfov

Tunari, orașul mirosurilor „mortale”

Situația dificilă cu care se confruntă locuitorii din localitatea ilfoveană Tunari dar și  cei din împrejurimi, continuă. Săptămâna trecută, oamenii au ieșit în stradă să protesteze împotriva mirosurilor grele pe care sunt nevoiți să le suporte.  Deși locuitorii au făcut numeroase sesizări pentru a rezolva problema, lucrurile nu s-au îndreptat.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan a declarat pentru PS News că instituția pe care o conduce a întocmit un plan de acțiune, iar în zilele care urmează se va desfășura un amplu control la nivelul întregului sistem de epurare pe aceaasta zonă a județului Ilfov. Rezultatele ne vor fi anunțate, imediat după acest control.

 “Săptămâna trecută am am luat două măsuri. În primul rând, am vrut o informare de la comisarul județean Ilfov pentru a vedea măsurile întreprinse de ei de-a lungul timpului. Ne-au prezentat o sancțiune contravențional de 60.000 lei aplicată la nivelul orașului Otopeni, respectiv, în controale avute în colaborare cu Apelor Române. Cei de la Administrația Națională Apele Române au întocmit o sesizare penală pentru Primăria orașului Otopeni, dar este clar că toate aceste măsuri nu au fost suficiente.

Tocmai de aceea am întocmit un plan de acțiune și în zilele care urmează se va desfășura un amplu control la nivelul întregului sistem de epurare pe acea zonă a județului Ilfov, după care vom prezenta concluziile acestui control.

Din  informațiile pe care le dețin, nu vorbim neapărat despre deversări, cât vorbim despre proiectarea unor capacități de epurare și pre-epurare care sunt subdimensionate pentru populația pe care o deservesc (…). Astea sunt date pe care urmează să le acumulez pe măsură ce desfășurăm contrololul”, anunță comisarul Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan.

În ultimii ani, în această zonă, au fost construite clădiri noi. S-a omis însă un lucru important: instalația pentru tratarea apelor uzate nu a fost modificată această fiind depășită. Mai mult, în  absența unui sistem eficient pentru apele uzate, autoritățile din Tunari au pus baloți care să oprească mizeria. Astfel, localnicii s-au confruntat cu mirosul din ce în ce mai greu de suportat.

Primarul orașului Otopeni, Gheorghe Constantin a fost arestat și cercetat pentru că ar fi deturnat peste șapte milioane de euro, bani publici, pentru dezvoltarea unui sistem de canalizare, dar a fost pus în libertate și și-a recăpătat funcția.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: