Turcia a arestat aproape 200 de presupuşi membri ai grupării teroriste Stat Islamic

Sursă foto: Profimedia / Uygar Ozel

Autorităţile turce au reţinut aproape 200 de persoane suspectate de legături cu gruparea militantă Stat Islamic în cadrul unor operaţiuni desfăşurate în mai multe provincii ale ţării, a anunţat sâmbătă ministrul de interne, Ali Yerlikaya, relatează AFP.

Suspecţii prinşi plănuiau să atace biserici şi sinagogi din Istanbul, a declarat Yerlikaya pe platforma socială X.

Ministrul Ali Yerlikaya a precizat că 189 de suspecţi au fost arestaţi în 37 de oraşe, dintre care 27 la Ankara şi 22 la Istanbul, într-o serie de operaţiuni desfăşurate în întreaga ţară înainte de sărbătorile de Anul Nou.

Turcia a intensificat în ultimele luni operaţiunile împotriva membrilor Stat Islamic, organizaţie care a revendicat o serie de atacuri mortale în Turcia, inclusiv unul la 1 ianuarie 2017 într-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

Vineri, autorităţile anunţaseră deja arestarea a 32 de presupuşi membri ai Daesch, printre care trei membri de frunte ai grupării, suspectaţi că ar fi plănuit atacuri împotriva bisericilor şi sinagogilor în special, precum şi a Ambasadei Irakului, iar săptămâna trecută, poliţia a anunţat o vastă razie în 32 de oraşe din întreaga ţară, arestând peste 300 de persoane pentru presupuse legături cu Stat Islamic.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL