Unități sanitare modernizate în numeroase județe ale României

Sursa foto: solidaritatea-sanitara.ro

O serie de evenimente tragice din ultimul deceniu, ca și disputele legate de PNRR, au împământenit ideea că sistemul spitalicesc autohton nu are șanse în vreun viitor rezonabil să ofere o asistență medicală măcar satisfăcătoare.

Deși lucrurile nu stau chiar atât de sumbru, este nevoie ca lucrurile să se schimbe. Ceea ce se vede mai puțin este că schimbările chiar au loc!

Compania Națională de Investiții este implicată puternic în sistemul sanitar

În perioada imediat următoare va fi inaugurat cel mai mare spital universitar cu profil de medicină dentară din România, în Sectorul 4 al Capitalei din bani publici. Obiectivul reprezintă, totodată, și cea mai nouă facilitate educațională de profil medical, destinată studenților Facultății de Stomatologie din cadrul UMF „Carol Davila”. Investiția reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de colaborare instituțională: Finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții, noul obiectiv a fost dotat de Primăria Sectorului 4 fiind, pe lângă clinică, și componentă a Facultății de Stomatologie din cadru Universității de Medicină şi Farmacie.

Iar această nouă unitate spitalicească nu este o excepție: în toată țara s-au recepționat ori sunt în faza de construcție numeroase obiective. CNI anunță că în anul 2023 au fost finalizate 5 dispensare comunale în județele Dâmbovița, Harghita, Olt, Prahova și Vâlcea. Totodată se află în derulare alte 39 de dispensare în valoare totală de aproximativ 147 de milioane de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: