Vacanța de iarnă 2023-2024. Câte zile libere au elevii de Crăciun și Revelion

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În anul școlar 2023-2024, elevii au cinci vacanțe la finalul fiecărui modul de învățare. Probabil cea mai așteptată dintre ele este vacanța de iarnă, când elevii au zile libere de Crăciun și Revelion. În 2024, școlarii vor avea alte trei vacanțe, printre care și cea de vară, arată Ministerul Educației. Pentru majoritatea elevilor anul școlar are 36 de săptămâni, nu și pentru cei din anii terminali, care vor încheia cursurile mai devreme să se pregătească pentru examenele finale. 

Potrivit structurii anului școlar 2023-2024, elevii intră în vacanța de iarnă sâmbătă, 23 decembrie 2023, până duminică, pe data de 7 ianuarie 2024. Se vor întoarce la școală începând cu data de 8 ianuarie 2024.

În total, elevii vor avea 16 zile libere pentru sărbătorile de iarnă.

La începutul lunii noiembrie a luat startul celui de-al doilea modul de învățare care se va încheia în luna decembrie, înainte de vacanța de iarnă.

În anul 2024, elevii vor avea alte trei vacanțe. Este vorba de o săptămână liberă în perioada 12 februarie – 3 martie, care va fi luată în funcție de ceea ce decid Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL