Vagoane încărcate cu azotat de amoniu atacate de hoţi

tren
Sursa foto: unsplash

Patru vagoane încărcate cu azotat de amoniu au fost atacate de hoţi, după ce trenul a plecat din Portul Constanţa, iar 80% din conţinutul acestora se află pe calea ferată. Zona este păzită pentru evitarea furtului mărfii descărcate.

CFR Infrastructură a anunţat, luni, printr-un comunicat, că duminică seara, un tren compus din 36 de vagoane aparţinând PSP Cargo Group a fost frânat pe Fir 1 Port B – Constanţa VII de persoane necunoscute. Trenul plecase din Portul Constanţa şi avea ca staţie de destinaţie Vinţu de Jos, judeţul Alba.
„În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 şi 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conţinut – azotat de amoniu se află pe gabarit. Şeful de tren a sesizat prin 112 incidentul. Zona este asigurată de către angajaţii SRCF Constanţa, dar şi de reprezentanţi ai SRPT Constanţa pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate. A fost avizat operatorul PSP Cargo Group pentru a elibera gabaritul căii ferate”, se arată în comunicat.
Circulaţia trenurilor de călători nu este afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanţa se desfăşoară pe firul II până la eliberarea firului I.
CFR Infrastructură a menţionat că, după ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în staţia Palas, unde vor fi scoase din componenţa convoiului vagoanele vizate de furt, urmând ca apoi să îşi continue drumul către staţia de destinaţie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL