Vânătoare de vulpi în una dintre cele mai bogate comune din România. Care este motivul

Primăria comunei Floreşti din judeţul Cluj anunţă că, joi seară, în localitate va avea loc o acţiune de îndepărtare ori împuşcare a exemplarelor de vulpe. Acţiunea va avea loc în condiţiile în care prezenţa animalelor în localitate a fost semnalată tot mai des.

”Acţiunile vor fi organizate cu respectarea prevederilor contractului de prestări servicii ȋncheiat cu AJVPS Cluj, gestionara fondului cinegetic 23 Floreşti, dar şi în urma sesizărilor primite cu privire la prezenţa unor vulpi pe teritoriul comunei. Acţiunea de ȋndepărtare/recoltare a exemplarelor din această specie se va desfăşura joi 13 iulie, între orele 19,00-22,00, zona străzii Avram Iancu, nr. 408 E”, anunţă, miercuri, pe Facebook, reprezentanţii administraţiei locale din Floreşti.

La acţiunea care vizează reducerea numărului de animale sălbatice care apar în comună vor participa reprezentanţi ai Poliţiei Locale Floreşti ”pentru ȋnchiderea perimetrului din zonă, inclusiv restricţionarea/devierea/interzicerea circulaţiei auto şi pietonale, dacă este cazul”, precizează sursa citată.

Într-o postare pe Facebook, Organizaţia pentru Protecţia Mediului şi Combaterea Braconajului informează că acţiunea organizată la Floreşti este una legală şi transmite celor care locuiesc în zone unde vulpile îşi fac apariţia să nu le hrănească.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL