Vară în plină iarnă în Spania. Temperaturi care s-au apropiat de pragul de 30°C

Sursa foto: Pixabay

Temperaturi care s-au apropiat de pragul de 30°C au fost înregistrate joi în Spania, afectată de un val de căldură demn de începutul verii în plină lună ianuarie.

Anunțul a fost făcut de agenţia spaniolă de meteorologie (AEMET), ai cărei reprezentanţi se declară îngrijoraţi de această „anomalie”, informează AFP.

Potrivit AEMET, termometrele au indicat 29,5°C joi după-amiază în regiunea Valencia din estul ţării, 28,5°C în regiunea Murcia din sud-estul Spaniei şi 27,8°C în apropiere de Malaga, în sudul Andaluziei.

Mai multe recorduri locale de temperatură pentru luna ianuarie au fost de altfel doborâte în întreaga ţară.

Temperaturile „au atins sau au depăşit 20°C°” în „aproape 400 de staţii” meteorologice din Spania, adică în aproape jumătate dintre ele, a subliniat pe reţeaua de socializare X purtătorul de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Conform agenţiei spaniole, valorile din termometre nu au scăzut sub pragul de 10°C în noaptea de miercuri spre joi în mica staţiune de schi Puerto de Navacerrada, situată în regiunea Madridului, la altitudinea de 1.900 de metri.

Este vorba despre o valoare termică „potrivită pentru jumătatea sau sfârşitul lunii iunie”, adică o temperatură „estivală”, a insistat Ruben del Campo, care a evocat „o anomalie”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: