Vești bune. Bilete de avion mai ieftine pentru o serie de destinații

aeroport pasager zboruri
Sursa foto: JESHOOTS.COM on Unsplash

Luna septembrie vine cu vești bune: bilete de avion mai ieftine cu 20% faţă de cele din august, iar Danemarca, Belgia, Portugalia şi Grecia sunt printre cele mai ieftine destinaţii de toamnă, potrivit unei agenţii de turism online, citată de Agerpres.

Astfel, preţul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion este de 230 de euro, pe când în august a fost de 289 de euro, iar majoritatea oraşelor de city-break sunt mai ieftine. Cele mai mari diferenţe de preţ s-au înregistrat pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie faţă de august, Dublin (minus 28%), Amsterdam (minus 19%). În plus, cel mai ieftin oraş din topul destinaţiilor populare de city-break este Veneţia, cu preţuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puţin decât în august.

De altfel, cea mai ieftină ţară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde preţurile la zboruri sunt cu 40% mai mici în septembrie faţă de august. Urmează Belgia (preţuri cu 37% mai mici), Portugalia şi Grecia (preţuri cu 29% mai mici), dar şi Olanda (preţuri cu 23% mai mici).

Preţurile biletelor de avion au urmat un trend ascendent până la 27 august, fiind şi sezon estival, însă, după această dată, ele vor descreşte constant până la începutul lunii octombrie.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: