Victimele exploziilor din Crevedia: Un pompier internat în Belgia a fost detubat

Sursa foto:

Zeci de victime sunt încă în spital, la mai bine de trei zile de la exploziile din Crevedia.

Vin însă și vești bune. Unul dintre cei nouă pacienți intubați – un pompier, internat în Belgia – a fost detubat, iar familia a mers să-l viziteze, informează stirileprotv.ro.

Alți oameni își îngrijesc rănile acasă, speriați și acum că au trecut razant pe lângă moarte.

Un bărbat povestește că trăiește acum pentru că pompierii l-au trimis la depărtare de locul exploziilor. Chiar dacă era la câteva sute de metri, a suferit arsuri la mâini și la picioare.

Rănit: „Pompierii ne-au forțat să ne ducem mai în spate și asta a fost foarte bine, pentru că dacă eram mai aproape probabil că arsurile erau mult mai grave”.

Nu la fel de norocoși au fost zeci de pompieri și civili. Unii se zbat acum între viață și moarte.

În spitalele din România mai sunt internați 27 de răniți, cei mai mulți la Floreasca. Trei sunt în continuare în stare critică, intubați și ventilați mecanic. Două sunt la Floreasca și cetățeanul nepalez de la Bagdasar Arseni.

Președintele Iohannis i-a vizitat pe cei internați la Floreasca. La final, Klaus Iohannis a recunoscut că sistemul de sănătate din România are nevoie de multe îmbunătățiri și că, deși au trecut aproape opt ani de la incendiul din Colectiv, România nu are încă un centru pentru marii arși.

Klaus Iohannis, președintele României: „Suntem încă departe de ceea ce s-a promis la vremea respectivă. Poate promisiunile au fost prea mari sau poate angajamentul unor persoane care trebuiau să miște lucruile a fost prea mic. Eu cred că mai avem destul de mult de lucru”. 

În acest timp, în străinătate, din cei 12 răniți, un pompier și un civil sunt în stare critică.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL