Victoria Nuland, al treilea diplomat american ca rang, pleacă din Departamentul de Stat

Sursa foto: Twitter

Victoria Nuland, al treilea diplomat american ca rang și ținta frecventă a criticilor Moscovei pentru opiniile sale belicoase cu privire la Rusia și acțiunile acesteia în Ucraina, va părăsi postul în această lună, a anunțat Departamentul de Stat, citat de agenția AP.

Nuland, care a ocupat funcția de secretar de stat adjunct pentru Europa în timpul administrației Obama, dar care s-a retras după ce Donald Trump a fost ales președinte, a revenit în administrație ca subsecretar de stat pentru afaceri politice în administrația Biden, arată G4Media.ro.

Nuland a lucrat la ambasada SUA din Moscova în tumultuoșii ani 1990 și s-a aflat în oraș în timpul tentativei de lovitură de stat împotriva fostului președinte rus Boris Elțîn.

Apoi a devenit ambasador al SUA la NATO, înainte de a fi numită purtător de cuvânt al Departamentului de Stat sub conducerea fostului secretar de stat Hillary Rodham Clinton, în timpul primului mandat al președintelui Barack Obama.

În calitate de purtătoare de cuvânt a departamentului și, ulterior, de secretar de stat adjunct pentru Europa, Nuland a atras mânia multor lideri ruși pentru poziția sa deschisă în favoarea Ucrainei, în special după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL