Vilă cu turn din Moşilor-Silvestru, construită la comanda generalului Coandă, de vânzare pentru un milion de euro

Sursa foto: X

O vilă istorică în stil neoclasic, cu patru niveluri, aflată la intersecţia dintre bulevardul Dacia cu strada Mihai Eminescu, în fosta mahala Silvestru, se află la vânzare pentru un milion de euro, potrivit Romania Sotheby’s International Realty.

Construcţia este tipică începutului de secol, fiind ridicată la comanda generalului Constantin Coandă, fost prim ministru în perioada interbelică. Casa se integra foarte bine în stilul arhitectural al zonei, alături de casa geamănă din imediata vecinătate. Fiind construită pe colţ, are avantajul unei deschideri panoramice către două străzi.

Bulevardul Dacia a fost ultimul bulevard proiectat înainte de Primul Război Mondial, în timpul primarului Vintilă Brătianu. Bulevardul Nou, aşa cum se numea iniţial, a fost gândit să creeze o legătură importantă între Gara de Nord şi Gara Obor. Fiind un bulevard proiectat, a trebuit să-şi facă loc prin vechile cartiere ale Bucureştiului, prin preajma actualei Pieţe a Spaniei, până la confluenţa cu strada Mihai Eminescu şi Calea Moşilor. Strada Mihai Eminescu, denumită până în 1948 strada Romană, este o stradă istorică a Bucureştiului care făcea legătura între Uliţa Herăstrăului, actuala Calea Dorobanţilor, cu Podul Târgului de Afară, astăzi Calea Moşilor.

Această vilă istorică cu patru niveluri are 10 camere înalte de peste 3,5 m, cinci băi, dispusă pe D+P+1E+M.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: