OFICIAL Viorel Hrebenciuc, urmărit penal de DNA

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc s-a prezentat din nou joi la sediul DNA, pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul Laura Georgescu – CNA.

Potrivit unor surse neoficiale, audierea este legata de o prezumtiva interventie a lui Hrebenciuc pe langa Consiliul National al Audiovizualului, in favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, informează hotnews.

Acesta a petrecut aproximativ 20 de minute la DNA, unde a fost audiat de procurorii DNA. 

Acuzația adusă de procurorii DNA ar fi că a dobândit foloase în interes propriu.

Hrebenciuc nu a dorit sa faca prea multe comentarii și a transmis ziariștilor că nu vrea să comenteze. Totuși liderul PSD a confirmat că este urmărit penal de DNA.

Audierile in acest caz au loc dupa ce presedintele PP-DD, Simona Man, si Liliana Minca, deputat PP-DD, au depus la Directia Nationala Anticoruptie o sesizare privind posibilele acte de coruptie ale presedintelui CNA, Laura Georgescu, solicitand demisia acesteia.

Hrebenciuc a fost audiat de DNA si la finele lui iulie. Atunci, el a fost intrebat de ziaristi in ce relatii este cu primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, acesta afirmand ca insa nu este in nicio relatie cu acesta.

Intrebat daca a intervenit la membrii CNA in favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a raspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, intrebat daca a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni in scopul obtinerii licentei, Hrebenciuc a spus: „Niciodata”.

Deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus o plangerea in luna iulie la adresa Laurei Georgescu, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului. Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL