Virgil Popescu cere sancționarea lui George Simion pe motiv că l-a calomniat

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Deputatul PNL Virgil Popescu a solicitat, marţi, Biroului permanent, sancţionarea liderului AUR George Simion pe motiv că acesta a folosit, în şedinţa de plen din 29 noiembrie, invective şi calomnii la adresa lui.

Sesizarea vine după ce Popescu a fost reclamat, la rândul său, la conducerea Camerei Deputaţilor, de liderul grupului AUR Ilie Coleşa pentru situaţia creată în aceeaşi şedinţă de plen la dezbaterea ordonanţei de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic Valea Jiului.

„În timpul dezbaterii, domnul deputat George Simion a utilizat o serie de cuvinte improprii unei dezbateri parlamentare la adresa mea cum ar fi: ‘Hoţule’ şi alte asemenea calomnii. Subliniez că nu este primul incident din plenul Camerei Deputaţilor în care acesta utilizează invective şi calomnii la adresa mea. De altfel, pe rolul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi se află o sesizare din luna februarie 2022 nesoluţionată încă. Apreciez că este de neadmis utilizarea de invective şi calomnii în dezbaterile din Camera Deputaţilor, iar un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii”, a explicat Virgil Popescu în sesizare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: