Vişan (Transelectrica): La orizontul anilor 2030 vom depăşi cu mult ţinta de 42-45% energie regenerabilă în consum

Sursă foto: transelectrica.ro
Sursă foto: transelectrica.ro

Energia regenerabilă extinsă este toată energia hidro care se produce în România, pe care ne facem că nu o vedem, toată energia nucleară care există şi va apărea, iar la orizontul anilor 2030 vom depăşi cu mult ţinta de 42-45% energie regenerabilă în consumul final, a afirmat marţi George Vişan, energy market division, Transelectrica, la un eveniment de specialitate

„Avem tendinţa să considerăm energii regenerabile vântul şi soarele, nu este aşa. Energia regenerabilă extinsă, aşa cum o numesc eu, este toată energia hidro care se produce în România şi pe care ne facem că nu o vedem, toată energia nucleară care există şi va apărea. La orizontul anilor 2030 vom depăşi cu mult ţinta de 42-45% din consum. Ce înseamnă 42-45% din consum? Consumul este o mărime relativă. După cum aţi văzut, consumul a scăzut. În estimările şi evaluările noastre, la nivelul anilor 2030 consumul va rămâne aproximativ egal sau constant cu această perioadă în care ne aflăm, 2024-2025”, a menţionat George Vişan, la ZF Power Summit.

El a făcut referire la electrificarea transporturilor şi a încălzirii şi a atras atenţia că „trebuie să ne gândim în mod serios că, într-un orizont de timp foarte apropiat, reţelele de distribuţie de gaze vor fi înlocuite de încălzirea cu pompe de caldură”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: