Vișeu de Sus a primit 10 autobuze electrice!

Vișeu de Sus este primul oraș din județul Maramureș ce va dispune de transport în comun 100% electric, datorită noului proiect cu finanțare europeană, nerambursabilă.
„O realitate din ce în ce mai necesară, un obiectiv atins care se va dovedi a fi extrem de util orașului nostru și care, sperăm, va influența în mod pozitiv viețile locuitorilor și, de ce nu, ale turiștilor din localitatea noastră. În momentul în care vom oferi această alternativă – a transportului în comun, în condiții decente, moderne, europene – dorința noastră este atât de a descuraja utilizarea autovehiculelor proprii și implicit atingerea scopului proiectului, după cum este și numele lui, respectiv «Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă», cât mai ales scăderea nivelului traficului din oraș.
Finanțat prin fonduri externe nerambursabile – POR 2014-2020 – cele 10 autobuze 100% electrice ATP Bus au fost achiziționate prin ATP Group. Rămâne să mai punem la punct ultimele detalii, optimizarea rețelei de electricitate din zona depoului, montajul stațiilor de încărcare electrice, angajări și alte aspecte importante, esențiale pentru a putea avea un serviciu de transport public local funcțional și performant, așa cum ni-l dorim cu toții” – a spus primarul Vasile Coman, la recepționarea autobuzelor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL