Von der Leyen: Bosnia-Herţegovina trebuie să facă parte din UE, ceea ce nu va fi posibil fără reforme

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: X

Bosnia-Herţegovina are o perspectivă europeană în cazul în care va implementa reformele aşteptate, a declarat miercuri la Sarajevo preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează agenţia de presă croată HINA.

Preşedinta executivului european şi-a încheiat turneul în state din Balcanii de vest în Bosnia, unde s-a întâlnit, separat, cu membrii preşedinţiei Denis Becirovic şi Zeljka Cvijanovic, precum şi cu preşedinta consiliului de miniştri, prim-ministrul Borjana Kristo. Viitorul Bosniei-Herţegovina este în Uniunea Europeană, a subliniat von der Leyen în faţa presei după convorbiri, adăugând că UE susţine ferm calea europeană pentru această ţară.

Bosnia-Herţegovina a primit statutul de ţară candidată la UE la sfârşitul anului trecut, după o aşteptare de şase ani, iar oficiali bosniaci speră ca începerea negocierilor de aderare să poată fi aprobată înainte de sfârşitul anului în curs, în pofida disputelor interne care au încetinit reformele. Camera reprezentanţilor a parlamentului bosniac a adoptat marţi o rezoluţie în care cere organismelor UE să lanseze negocierile de aderare.

Acum, Bruxelles-ul se aşteaptă ca Bosnia să facă progrese importante în implementarea a 14 reforme, a notat miercuri Ursula von der Leyen, insistând că Sarajevo nu trebuie să permită niciun regres, mai ales în ce priveşte statul de drept şi reformele fundamentale.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL