Vouchere de vacanţă 2024 şi indemnizaţia de hrană, noi reguli de calcul pentru profesori

Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației

Profesorii vor beneficia de vouchere de vacanţă în valoare de 1600 de lei în 2024. Prevederea apare în ordonanţa trenuleţ privind mîsurile fiscale din 2024.

Vouchere de vacanţă 2024. Indemnizatia de hrana si voucherele de vacanta pentru profesori se calculeaza prin raportare la salariul net cuvenit functiei de baza, se arata intr-un proiect de Ordonanta de urgenta lansat in consultare publica de Ministerul Educatiei.

Ministerul lamureste in acest fel problema privind calculul indemnizatiei de hrana in cazul profesorilor cu venituri peste 8000 lei, incadrati in regim de plata cu ora/cumul, semnalata de sindicatele din Invatamant inca din luna noiembrie a anului trecut. Atunci, sindicalistii au atras atentia ca „textul legii este interpretat in mod eronat de unele unitati de invatamant si inspectorate scolare”, atat in privinta indemnizatiei de hrana, cat si in privinta voucherelor de vacanta, potrivit portalinvatamant.ro.

Ministerul Educației pregătește o OUG pentru a rezolva problema raportării lunare a activității pentru sporul de doctorat. Se schimbă modul de calcul pentru indemnizația de hrană și pentru vouchere de vacanță

„Tinand cont de faptul ca Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice stabileste un plafon pentru acordarea indemnizatiei de hrana prin raportare la salariile lunare nete, iar sistemul de invatamant are un anumit specific in ceea ce priveste modalitatea de incadrare a personalului didactic cat si in ceea ce priveste norma de munca, in prezent existand dificultati in aplicarea prevederilor art. 18 alin (1) din Legea nr. 153/2017,

Avand in vedere faptul ca prevederile in vigoare afecteaza o parte din personalul din invatamant, se impune adoptarea unei norme derogatorii adaptata sistemului de invatamant care sa poata fi aplicata in mod clar si predictibil, astfel incat drepturile sa poata sa fie asigurate in mod echitabil, se propune astfel ca plafonul pentru stabilirea indemnizatiei de hrana sa se raporteze la functia de baza si nu la salariile nete cumulate obtinute prin incheierea mai multor contracte individuale de munca”, se arata in proiectul de OUG.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: