Vulcanizările din Capitală, verificate de Garda Naţională de Mediu – 4.200 de aşa-zise anvelope second hand

Sursa foto: Facebook

Comisarii Gărzii de Mediu au verificat 21 de vulcanizări din Bucureşti, după ce au fost sesizaţi de către ANPC cu privire la existanţa a peste 4.000 de anvelope care au intrat în ţară ca fiind second hand, dar erau de fapt deşeuri. S-au dat amenzi de peste 22.000 de lei, deşeurile au fost confiscate şi au fost sesizaţi procurorii.

Oficialii Gărzii de Mediu transmit, joi seară, că una din principalele provocări cu care se confruntă în această perioadă ţara noastră este legată de transferurile ilegale de deşeuri, mascate în importul de produse/marfă second-hand.

Unele dintre aceste transporturi reuşesc să intre în ţară.

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sesizat Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu cu privire la 4.200 de aşa zise anvelope second hand, introduse în ţară, care nu îndeplineau condiţiile de conformitate, fiind, în fapt, deşeuri. Ca urmare, comisarii GNM au efectuat un control, în care au fost verificate 21 de vulcanizări din Capitală, pentru a identifica aspectele sesizate”, a transmis, joi, Garda de Mediu.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 22.500 lei şi s-a înaintat o sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 66, alin. (2), lit. (d) din O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

Articolul vizat prevede: ”Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani următoarele fapte: (…) exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, în cazul în care această activitate intră în domeniul de aplicare al art. 2 pct. 35 din Regulamentul (CE) nr. 1.013/2006, indiferent dacă transportul se efectuează prin una sau mai multe operaţiuni”.

Garda de Mediu a mai precizat că întreaga cantitate a fost indisponibilizată şi eliminată ca deşeu printr-un operator autorizat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: