Zi de doliu în Cehia: 14 persoane ucise la o universitate din Praga de un bărbat înarmat

Ambulanta
Sursa foto: wikipedia

Cehia a declarat că sâmbătă va fi zi de doliu naţional după ce un bărbat înarmat a ucis 14 persoane şi a rănit alte 25 la o universitate din Praga, potrivit BBC.

Preşedintele Petr Pavel şi-a exprimat ”imensa tristeţe” şi ”furia neajutorată” privind pierderea de vieţi ”complet nenecesară”. Atacatorul, despre care Poliţia a afirmat că a fost ”eliminat”, este suspectat că şi-a ucis şi tatăl şi ar putea avea legătură cu moartea altor două persoane, săptămâna trecută. Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri în masă cu arme de foc din istoria europeană recentă.

Împuşcăturile au început jurul orei locale 15.00 (14.00 GMT), joi, la clădirea Facultăţii de Arte a Universităţii Caroline din centrul capitalei Cehiei. Atacatorul a deschis focul pe coridoare şi în sălile de clasă ale clădirii, aparent trăgând la întâmplare, în timp ce angajaţii şi studenţii au folosit mobilierul pentru a se baricada în încăperi.

Imagini dramatice postate pe reţelele socială arată oameni sărind de la etaj, de pe un pervaz exterior. De asemenea, pot fi auzite împuşcături. Poliţia afirmă că atacatorul era un student al universităţii, în vârstă de 24 de ani, şi nu avea cazier, adăugând însă că a fost găsit ”un arsenal imens de arme şi muniţii”. Înainte de atac, Poliţia a primit o informaţie că suspectul s-ar fi îndreptat spre Praga dintr-un oraş din apropiere, cu intenţia de a se sinucide. La scurt timp, tatăl bărbatului a fost găsit mort.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL