Ziua Națională a Lecturii, fără cărți: 1,4 milioane de copii din medii defavorizate cresc fără să aibă o carte acasa

Sursa: X

Circa 1,4 milioane de copii din familii cu venituri reduse din România cresc fără să aibă o carte acasă, singura soluţie pentru ieşirea acestora din mediile defavorizate fiind educaţia, susţine Asociaţia OvidiuRO, în contextul în care joi este marcată Ziua Naţională a Lecturii, informează Agerpres.

„Conform Băncii Mondiale, România ar putea câştiga un miliard de euro anual din creşterea productivităţii şi a veniturilor din taxe, dacă ar reuşi să ridice nivelul de educaţie al cetăţenilor afectaţi de sărăcie. Cifrele arată că un copil dintr-o familie săracă e expus la de trei ori mai puţine cuvinte decât unul dintr-o familie cu venituri medii. În România sunt 1,4 milioane de copii afectaţi de sărăcie şi care cresc în cămine unde nu există şi n-a existat niciodată vreo carte. Cercul vicios al sărăciei poate fi rupt doar prin educaţie. Este poarta de scăpare pentru copiii din mediile defavorizate”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei OvidiuRO.

Organizaţia a marcat Ziua Naţională a Lecturii prin ateliere de lectură ce au avut loc în grădiniţe din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Dolj, apreciind că lectura îi ajută pe oameni să se dezvolte şi să ajungă „adulţi funcţionali”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: