Zmeura de Aur 2024. Ce filme au primit cele mai multe nominalizări

Filme
Sursa foto: Pixabay

Cel mai nominalizat film la Razzie Awards/ Zmeura de Aur este „Expend4bles”, cea de-a patra parte a francizei de acţiune fiind sub aşteptări din punct de vedere critic. Acesta a primit şapte nominalizări la cea de-a 44-a ediţie a premiilor care „apreciază” cele mai neinspirate pelicule sau interpretări.

Este urmat, cu cinci nominalizări, de „The Exorcist: Believer”, reluarea seriei clasice de groază, şi „Winnie the Pooh: Blood and Honey”, o versiune sângeroasă a ursuleţului iubitor de miere. Două filme cu buget mare, „Shazam!” de la DC. Furia zeilor” şi „Ant-Man and the Wasp” de la Marvel: Quantumania”, au primit fiecare câte patru nominalizări, scrie Variety.

Anul trecut, filmul „Blonde”, de Andrew Dominik, a condus competiţia cu opt nominalizări şi a primit premiul pentru „cel mai prost film”. De asemenea, grupul s-a simţit obligat să prezinte scuze anul trecut după ce a nominalizat-o pe actriţa Ryan Kiera Armstrong, pe atunci în vârstă de 11 ani, la categoria  „cea mai proastă actriţă”, pentru interpretarea sa din remake-ul horror „Firestarter”.

Grupul care acordă premiile pentru cele mai neinspirate pelicule şi interpretări şi-a cerut scuze anul trecut pentru nominalizarea lui Bruce Willis. Cu numeroase filme de acţiune direct pe video în ultimii ani, actorul devenise un obişnuit al Razzie, astfel încât grupul de premiere a creat o categorie „cea mai proastă interpretare a lui Bruce Willis într-un film din 2021”. După ce Willis şi familia sa au dezvăluit public luptele actorului cu afazia, o tulburare de limbaj care provoacă leziuni cerebrale, Razzies a anulat categoria.

Înfiinţate în 1981, nominalizările Razzie Awards/ Zmeura de Aur sunt acum stabilite de un comitet select înainte ca buletinele de vot să fie trimise membrilor. Oricine poate deveni membru cu drept de vot al Razzies, plătind o taxă anuală de 40 de dolari sau o cotizaţie pe viaţă de 500 de dolari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: