Skip to content
Politică

Eugen Nicolicea, avertisment pentru Iohannis: Vom insista pentru numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici!

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă vineri, la ora 12.00, în cadrul căreia a anunţat ce decizie a luat în ceea ce priveşte nominalizările făcute de PSD pentru funcţiile vacante din Guvern, şi anume Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Preşedintele a spus că va refuza propunerile înainte de către primul ministru „pentru că avem argumente şi de legalitate şi de oportunitate”.

Joi, președintele a semnat decretele prin care se constată vacantarea funcţiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, la ministerul Dezvoltării şi Lucian Şova, la ministerul Transporturilor.

" "

Anterior, Curtea Constituțională a dat verdict pozitiv sesizării premierului Viorica Dăncilă, care l-a reclamat pe preşedintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituţia prin refuzul de a o numi pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. În urma deliberărilor, judecătorii CCR au dat dreptate premierului, privind existenţa unui conflict de natură constituţională.

În acest context, redacția PSNews a luat legătura cu preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor Eugen Nicolicea (PSD) pentru a comenta decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza propunerile înainte de către primul ministru pentru a prelua ministerul Dezvoltării și ministerul  Transporturilor.

Astfel, Eugen Nicolicea a declarat că președinte a încălcat decizia CCR, iar în ceea ce privește următoarea mișcare a PSD, după prezentarea „motivelor nefondate”, se va insista pentru numirea în funcție a Liei Olguța Vasilescu și a lui Mircea Drăghici.

Domnul președinte a încălcat decizia CCR, dată în 19 decembrie, decizia care a rezolvat conflictul de natură constituțională pentru că la punctul trei, ne spune în mod clar și este obligatoriu. Președintele României urmează să răspundă de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de către primul ministru. De la decizia respectivă au trecut cinci săptămâni. În consecință, domnul președinte a încălcat decizia care rezolva conflictul de natură constituțională. 

PSD ar fi trebuit să rezolve situația în mod legislativ, ce se întâmplă când cineva refuză să își îndeplinească atribuțiile cu intenție. Între timp, domnul președinte, pentru că îi redactează consilierii lui răspunsurile și motivele, pentru că aici s-a copiat modelul din instanță, întâi te condamnă și apoi se gândesc de ce te-au condamnat. Așa și aici. Întâi se refuză și apoi se gândește la motivele pentru care refuză. După ce aflăm și motivele, evident, nefondate, vom insista ca cei doi să fie numiți, pentru că din nou încalcă o decizie a CCR, pe lângă cele două care se refereau la ale lui”, a declarat în exclusivitate pentru PSNews, Eugen Nicolicea.

 

" "

1 comentariu la “Eugen Nicolicea, avertisment pentru Iohannis: Vom insista pentru numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *