Skip to content
Politică

Eugen Nicolicea liniștește apele tulburi în cazul Kovesi: Nu văd nicio coincidență în chestiunile acestea!

Great News.ro

Deputatul PSD Eugen Nicolicea  a declarat, joi, pentru PSNews.ro, după ce Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare de  abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, că acest lucru nu este un impediment pentru fosta șefă DNA să meargă la audierea pentru funcția de procuror-șef european.

Nu văd nicio coincidență în chestiunile acestea decât că se întâmplă simultan, nu văd ca un eveniment care să fi determinat asta” a afirmat social-democratul.

Chestionat în legătură cu ce se va întâmpla mai departe cu Laura Codruța Kovesi după ce a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, Eugen Nicolicea a declarat că totul depinde de ”cercetări”.

”Ce să se întâmple, în funcție de cercetări, se poate să înceapă urmărirea penală sau să nu înceapă urmărirea penală” a declarat Nicolicea.

Reamintim că fostă şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

 „S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere.

În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Fostul procuror şef DNA a precizat că bănuieşte că este vorba de dosarul în care este acuzată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă că ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *