Skip to content
Economic Știri

Eugen Orlando Teodorovici recunoaște că nu mai sunt bani de salarii. DOCUMENTUL OFICIAL care face DOVADA

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor - Guvern Dăncilă https://inquamphotos.com

Ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici, unul dintre social-democrații care aspiră la fotoliul de președinte al României, recunoaște într-un document oficial din 17 aprilie 2019 că nu mai sunt bani de salarii și că nu este de acord cu creșterea veniturilor la bugetari pentru că nu mai rămân bani de investiții. Lucru care s-a și întâmplat.

Astfel, Ministerul condus de Eugen Teodorovici arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, dar adaugă că ”în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

Orlando recunoaște că nu mai sunt bani de salarii

Totodată, în documentul obținut în exclusivitate de PSnews.ro, Ministerul Finanțelor arată că instituțiile au transmis că ”vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare”, dat fiind că nu au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor. În același document, Ministerul Finanțelor scrie că ”nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare” , deoarece o asemenea creștere a fondului de salarii pentru bugetari ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.

Nu în ultimul rând, instituția condusă de Eugen Teodorovici le cere instituțiilor să ”dispună măsurile pe care le considerați necesare pentru încadrarea în prevederile trimestriale aprobate”.

Numărul de bugetari a crescut constant din 2012, de când PSD a ajuns la guvernare, iar cheltuiala cu salariile bugetare aprobată prin legea bugetului de stat a crescut cu 17 miliarde de lei în acest an față de 2018.

De altfel, Opoziția a susținut în repetate rânduri că alocarea prin buget nu e suficientă pentru a acoperi creșterile.

 

1 comentariu la “Eugen Orlando Teodorovici recunoaște că nu mai sunt bani de salarii. DOCUMENTUL OFICIAL care face DOVADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *