Skip to content
Politică

Eugen Pîrvulescu, despre protestul din Teleorman: Teamă față de dictatura lui Dragnea! EXCLUSIV

turnucustiri.ro

Senatorul Eugen Pîrvulescu (președintele PNL Teleorman) a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro despre atmosfera de duminică seară din Teleorman, unde oamenii au ieșit pentru prima dată în stradă de când au izbucnit protestele împotriva guvernului PSD-ALDE și unde demonstranții au scandat împotriva lui Liviu Dragnea.

Parlamentarul (care a luat parte la manifestația din București) a afirmat că ar fi protestat mai multe persoane în Teleorman dacă nu le-ar fi fost „teamă față de repercusiuni și față de dictatura lui Liviu Dragnea”.

Mult mai mulți oameni ar fi vrut să iasă. Sigur că la Teleorman este o teamă față de repercusiuni și față de dictatura lui Liviu Dragnea. Gândiți-vă că avem și ministru de Interne acum, care e tot mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. Oamenii se tem să iasă în stradă la Teleorman. Mai mult decât atât: politicul nu s-a implicat în județ. Eu am fost aseară ca cetățean, așa cum am și postat. Sigur că și la Teleorman oamenii sunt foarte, foarte nemulțumiți de ceea ce vor să facă guvernanții. Eu am avut o ședință la partid și am rămas în București – n-am mai avut timp s-ajung la Alexandria. Dar am ieșit în stradă în Capitală.

În Alexandria s-au strâns în jur de 50-60 de persoane (așa am înțeles; eu nu am fost prezent acolo), dar oamenii din Teleorman sunt ca toți ceilalți (și din București, și din toată țara). Ar ieși – repet -, însă au o teamă să protesteze în Teleorman”, a relatat Pîrvulescu.

 

Liderul județean al PNL a ținut să precizeze că în Teleorman este omniprezentă nemulțumirea împotriva președintelui PSD, chiar dacă ea nu este întotdeauna manifestă.

„Împotriva lui Liviu Dragnea se strigă întotdeauna, i se cere demisia: și mai pe ascuns, și mai pe față… Ideea dominantă aceasta este: Guvernul face tot ceea ce se spune Liviu Dragnea pentru pielea lui. De aceea oamenii cer demisia lui Liviu Dragnea”, a subliniat liberalul.

Pe de altă parte, Eugen Pîrvulescu a afirmat că împotriva actualului ministru de Interne, Carmen Daniela Dan, „nu s-a scandat nimic”, chiar dacă aceasta „nu este străină de tot ceea ce se întâmplă în Teleorman”.

În ultima parte a declarației, PNL-istul a spus că se așteaptă ca protestele să continue, criticând Guvernul pentru graba de care dă dovadă în legătură cu ordonanțele privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Eu ceea ce observ astăzi este faptul că oamenii au înțeles cu adevărat care este obiectivul principal al guvernului Grindeanu: agenda Guvernului nu este cea a populației. Eu pun o întrebare, dar nu mă aștept să răspundă cineva: de ce atâta grabă? De ce să nu ne gândim la alte lucruri, mult mai importante, care frământă România? Este un guvern care trebuie să se ocupe de școală, de sănătate, de pensionari, de locuri de muncă, de investitori. Până la lucrul acesta care ține de grațiere, de condițiile – să zicem – grele din penitenciare. Sunt de acord și cu lucrul acesta, dar nu aceasta este o problemă primordială în România. Graba cu care dânșii fac lucrul acesta dă de gândit.

Mai este ceva: trag un semnal de alarmă să nu ignorăm voința populației! Din punctul meu de vedere, din ceea ce am văzut aseară și din ce văd în continuare, oamenii vor ieși. Oamenii s-au săturat de minciuni. Nu mai suntem în anii ’90, să-i duci cu papagalul pe oameni. Nu! Nici cu televizorul. Chiar dacă unele televiziuni manipulează grosolan, oamenii nu sunt plătiți în stradă; am văzut oameni simpli (copii, tineri, bătrâni, femei și bărbați). Acești oameni ies în stradă pentru că nu mai suportă minciuna și nu mai suportă manipularea.

Dacă guvernanții ignoră această poziție a populației, va fi vai ș-amar de ei! Câteodată noi, politicienii, nu înțelegem că oamenii gândesc. Și, când omul gândește, nu te pui cu el! Sperăm să-și revină și sperăm să le vină mintea la cap. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă ei nu vor retrage aceste ordonanțe! Pentru că ambiția lor și interesul lor sunt foarte mari. Dar oamenii nu vor înghiți lucrul acesta – nu se vor potoli”, a conchis Eugen Pîrvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *