Skip to content
Opinii & Analize

Eugen Pîrvulescu (PNL) îl loveşte pe Dragnea unde-l doare mai tare: Teleormanul e atât de roşu, încât… EXCLUSIV INTERVIU

Eugen Pîrvulescu (co-preşedinte al PNL Teleorman) îl loveşte pe liderul PSD Liviu Dragnea unde-l doare cel mai tare: „Judeţul e atât de roşu, încât s-a dus spre grena!”

Într-un interviu acordat, luni, PSnews.ro, Eugen Pîrvulescu (co-preşedinte al organizaţiei liberale teleormănene) a anunţat că a fost validat de către conducerea centrală a partidului ca să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman.

În acest context, el a tras un semnal de alarmă privind tentaculele influenţei politice pe care Dragnea şi le-a întins în întregul judeţ, precum şi în ceea ce priveşte dificultăţile economice cu care se confruntă Teleormanul.

Reporter PSnews: Care a fost rezultatul dezbaterilor de astăzi (luni – n.r.) din Biroul Politic Naţional?

Eugen Pîrvulescu: În primul rând, ne-am văzut pe anul acesta pentru prima dată şi a fost un Birou Politic care a analizat foarte mult situaţia politică actuală, viitorul în ceea ce priveşte legislaţia în Parlament pe proiecte viabile referitoare la anul 2016, analiză pe fiecare organizaţie judeţeană şi, printre altele, a fost şi validarea candidaţilor pentru primăriile municipiilor-reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţiile consiliilor judeţene.

Reporter PSnews: În cazul dumneavoastră, ce rezultat a fost?

Eugen Pîrvulescu: Am onoarea şi am plăcerea să fiu validat de către Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal. Ţin să mulţumesc conducerii centrale – domnului co-preşedinte Vasile Blaga şi doamnei co-preşedinte Alina Gorghiu –, precum şi colegilor, pentru că mi-au dat acest vot de încredere, în acelaşi timp un vot care mă însărcinează, un vot care pune o mare răspundere asupra mea şi asupra organizaţiei PNL Teleorman.

Reporter PSnews: În ce sens vă însărcinează?

Eugen Pîrvulescu: Aşa cum ştiţi dumneavoastră, judeţul nostru e atât de roşu, încât s-a dus spre grena. Nu se mai cunoaşte nici roşul!

Reporter PSnews: Aţi fost validat pentru a intra, poate, în cea mai dificilă bătălie politică pe care o va duce PNL anul acesta. Sunteţi pregătit să câştigaţi lupta împotriva lui Liviu Dragnea?

Eugen Pîrvulescu: Este o întrebare grea, dar este şi o răspundere pe care mi-am asumat-o, împreună cu colegii de partid de la Teleorman. Eu nu am câştigat niciodată – este prima mea bătălie electorală – şi nu am participat niciodată la o funcţie administrativă. Îmi doresc foarte mult să reuşim aproape imposibilul astăzi, când Bucureştiul vede anvergura şi puterea nemăsurată a domnului Dragnea, pe care şi-a luat-o an de an şi a reuşit să se întărească. Numai că judeţul cere altceva şi oamenii din judeţ cer altceva astăzi.

Reporter PSnews: De exemplu, ce cer oamenii din judeţ?

Eugen Pîrvulescu: Vedeţi, anul 2014 a adus un altfel de preşedinte. Anul 2015 a adus un altfel de guvern. Cred şi am tăria, am responsabilitatea cuvintelor să spun că şi cetăţenii din Teleorman îşi doresc foarte mult schimbarea. De 25 de ani, această încrengătură PSD-istă nu a făcut decât rău judeţului. Noi suntem – aşa cum se vede şi în statistici – printre ultimele judeţe în ceea ce priveşte nivelul de trai. Avem, la momentul acesta, 11% şomaj (suntem printre ultimele 2-3 judeţe), avem investiţii aproape deloc, avem investiţii zero în infrastructură… Atunci oamenii îşi doresc ca administraţia judeţeană să fie schimbată. Este momentul schimbării.

Reporter PSnews: Pentru că aţi vorbit despre schimbare: cu ce proiecte veniţi în faţa electoratului, ca să vă acorde votul?

Eugen Pîrvulescu: Proiectul meu politic este un proiect viabil şi corect: accesarea de fonduri europene şi implementarea unor proiecte sănătoase. În condiţiile în care avem un judeţ preponderent agricol, în condiţiile în care avem nişte oameni care muncesc, nişte instituţii care ar trebui să fie în slujba cetăţeanului, proiectele mele sunt pentru a atrage fonduri europene, pentru a construi un parc industrial (am în programul politic acest lucru) şi o linie de procesare care să fie una dintre cele mai mari din sudul României legate de legume şi fructe… Există potenţial – important este să aducem la masă oamenii şi eu îmi doresc lucrul acesta, ca în echipa mea să am specialişti care să dea rezultatul unei absorbţii de fonduri europene şi al unor investiţii la nivelul judeţului Teleorman. Forţă de muncă avem foarte-foarte multă.

Reporter PSnews: Concret: fondurile acestea europene unde le veţi folosi?

Eugen Pîrvulescu: În mod special, m-aş îndrepta către zona legumicolă şi zona agrară, a fermelor.

Reporter PSnews: Ca să sintetizăm: care este obiectivul dumneavoastră politic?

Eugen Pîrvulescu: Obiectivul meu este să câştig alegerile la nivel judeţean, este acela de a câştiga minimum 54 de primari (dintre care unul în municipiul-reşedinţă de judeţ, iar celălalt într-un oraş), în aşa fel încât numărul de voturi să ne aducă, în iunie 2016, câştigarea alegerilor în judeţ. Da, este posibil. În momentul acesta, avem nevoie de două instrumente: mătura şi făraşul. Trebuie să facem curăţenie în judeţ. Noi suntem o echipă tânără. Împreună cu co-preşedintele meu de la Teleorman, suntem oameni tineri care ne dorim foarte-foarte mult să dăm o altă faţă judeţului. Vrem să zâmbească judeţul, să râdă şi să fie vesel.

Reporter PSnews: Succint, cum se prezintă programul dumneavoastră politic?

Eugen Pîrvulescu: Succint, sunt trei puncte importante: transparenţa (mai ales în ceea ce priveşte cheltuirea banului public), construirea unui parc industrial (care va include o linie de procesare legume şi fructe la nivel mare, în aşa fel încât toţi cetăţenii judeţului să poată cultiva şi să poată duce produsele acolo) şi, nu în ultimul rând, să redăm judeţului libertatea de exprimare, libertatea de opinie.

Reporter PSnews: PNL a impus aşa-numitul “Decalog al integrităţii”. Dumneavoastră consideraţi că îndepliniţi toate aceste criterii?

Eugen Pîrvulescu: PNL a înţeles că strada, oamenii din România cer altceva. La nivel judeţean, am analizat foarte bine aceste criterii, le-am votat şi ne-am asumat: cetăţenii cer altă clasă politică şi altă administraţie. Tocmai de aceea, suntem pregătiţi să dăm cetăţenilor o altfel de administraţie. Noi trebuie să venim în faţa cetăţenilor cu altfel de conducere, cu altfel de administraţie: curată şi cinstită, să stăm în slujba cetăţenilor. Şi, da, mă încadrez în aceste criterii foarte bine, în toate cele zece criterii.

Reporter PSnews: Care sunt riscurile? Ce beţe în roate vă aşteptaţi să vă pună partea adversă?

Eugen Pîrvulescu: Aşa cum ştim, de ani de zile, de zeci de ani, Dragnea are pupile foarte multe. Chiar dacă are doar doi ochi, în judeţul Teleorman, în orice instituţie mai sunt încă doi ochi. Deci are multe-multe lentile şi multe-multe pupile în judeţul Teleorman. Asta înseamnă că în orice instituţie din judeţ îşi are oamenii puşi. Cerem public domnului Cioloş şi Guvernului să facă analiza tuturor instituţiilor din judeţ, începând cu prefectul, care este politic 100%, este omul lui Dragnea. Şi la nivel central, aş putea să dau două nume foarte mari: domnul Florin Tunaru (care se află şi acum în conducerea Ministerului de Finanţe şi care este mâna dreaptă a domnului Dragnea). Aşadar, aceşti oameni care au stat în slujba domnului Dragnea trebuie să plece acasă. Administraţia trebuie condusă de oameni competenţi, iar nu afiliaţi politic. Acestea sunt beţele în roate pe care le analizăm la prima vedere. Sigur că sunt încrengături foarte mari şi acoliţii domnului Dragnea sunt în judeţ, dar nu ne sperie lucrul acesta, pentru că nu acoliţii vor vota, ci cetăţenii.

Reporter PSnews: Vă mulţumesc.

Eugen Pîrvulescu: Şi eu vă mulţumesc foarte mult.

1 comentariu la “Eugen Pîrvulescu (PNL) îl loveşte pe Dragnea unde-l doare mai tare: Teleormanul e atât de roşu, încât… EXCLUSIV INTERVIU

  1. Probabil ca e atat de rosu spre grena judetul ala si pentru ca ati fost tu si altii ca tine atat de galbeni spre cacanii. Cat despre lovitura, da, l-ai lovit pe Dragnea fix unde il doare de un neica-nimeni ca tine. In basca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *