Skip to content
Politică

Eugen Țapu-Nazare (PNL): Moțiunea împotriva lui Cîțu, un autodenunț al PSD. Au creat explozia dobânzilor, au segmentat România și au devalorizat leul

b1.ro

Senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare susține că moțiunea simplă adoptată împotriva ministrului Cîțu a fost mai degrabă „un autodenunț”, pentru că Eugen Teodorovici este cel care s-a ocupat de Finanțele României în ultimii ani, scrie b1.ro.

O radiografie care îl sancționează pe cel care s-a ocupat, de fapt, de finanțele României în ultimii ani, din partea social-democraților, Eugen Orlando Teodorovici.

Pentru că, atunci când încerci să sancționezi un ministru al unui cabinet desemnat de mai puțin de o lună, este evident un demers neserios. În 30 de zile, nimeni nu poate lua decizii care să fie amendate cu o moțiune. Am putea să folosim acest timp pentru a dezbate chestiuni serioase, pentru a repune România pe coordonatele economice corecte.

(…) Este o sfidare să depuneți astăzi o moțiune împotriva unui membru al Cabinetului Orban, după ce ați segmentat România, după ce ați determinat creșterea cursului de schimb, a ratei inflației, după ce ați creat o explozie a dobânzilor bancare, care a afectat sute de mii de români. După ce ați prezentat bugete construite pe prognoze false sau inexistente. Conștienți sau nu, ați creat și ați întreținut un haos, o stare de derută, o lipsă de predictibilitatea financiară și legislativă, aproape fără precedent.

Veniți astăzi și depuneți o moțiune. Chiar cred că sunteți rupți de realitatea românească, care nu înseamnă doar cei câțiva lei dați la pensii și salarii, ci și scumpirile care se țin lanț, după ce prețurile la carburanți, energie electrică, gaze naturale au explodat. Nu puteți invoca nici vreo criză mondială, nici vreun crah pe Wall Street. Motivul este unul singur: măsurile aberante și lipsite de fundament economic, politicile falimentare, lipsa dumneavoastră de viziune. Ați manipulat poporul român cu trei lei în plus, dar l-ați condamnat, de fapt, la sărăcie. Ați afișat grijă față de protecția socială, în realitate, calitatea vieții și nivelul de trai al românilor a fost tot mai jos”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *