Skip to content
Politică

Eugen Teodorovici, despre impozitarea pensiilor speciale: orice trecere peste 50% se va considera confiscare de venituri și va cădea la Curtea Constituțională

psnews.ro

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe şi iniţiatorul legii adoptate miercuri de Parlament, prin care se vor supraimpozita aşa-zisele pensii speciale, afirmă că legea va cădea la Curtea Constituţională, din cauza modificărilor operate în Camera Deputaţilor. Teodorovici acuză toţi parlamentarii care au votat proiectul în actuala formă că şi-au bătut joc de pensionarii români.

Vor impozita cu 85% pensiile, spun ei, speciale. Este o palmă dată peste obrazul pensionarilor din România. De ce spun asta? Am spus-o public de foarte multe ori, le-am spus-o şi colegilor mei din partid: orice trecere peste 50% se va considera confiscare de venituri și va cădea la Curtea Constituțională. S-a dovedit asta în primăvară, o să fie și acest lucru făcut în același mod pentru că, pe de-o parte, trebuie să impozitezi toate veniturile, nu te poți referi doar la pensii. Adică dividende, chirii și așa mai departe, tot ce este venit trebuie să îl impozitezi în același fel.

În al doilea rând, nu te poți referi la pensiile speciale pentru că iar este un motiv pentru Curtea Constituțională să declare legea neconstituţională. Iar în al treilea rând, este acest plafon foarte sus, peste 50%, care se consideră confiscare de venituri și pentru aceasta Curtea Constituțională are trei motive pentru care să respingă legea ca fiind neconstituţională. Deci, practic, este o bătaie de joc la adresa pensionarilor din partea tuturor celor care au votat astăzi în Camera Deputaților„, afirmă Teodorovici într-un interviu pentru site-ul luba.ro.

Spre deosebire de varianta adoptată de Camera Deputaţilor, Teodorovici afirmă că proiectul său avea si avizul Ministerului Justitiei. „Eu mergeam pe o chestiune de taxare, deci practic nu este impozitare, este taxare a unor vârfuri din zona de pensii. Tot ceea ce depăşea 7.000 lei i se aplica o taxă de 30%, iar ceea ce depăşea 10.000 de lei i se aplica un procent de 50%„, a mai explicat fostul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *