Skip to content
Politică

Teodorovici îl atacă pe Iohannis: De ce nu pune demisia pe masă? Deja sare calul

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici reacționează după ce președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că retrimite Legea Bugetului pentru 2019 la Parlament. Acesta consideră că, prin acest demers, șeful statului își face campanie electorală și îl acuză că ”sare calul”. De altfel, Teodorovici i-a recomandat președintelui ”să dea cui vrea lecții de economie”.

România pierde prin declaraţiile preşedintelui. Abordarea domniei sale este una dintre armele din pachetul acela meschin cu care crede că va câştiga Preşedinţia. Aşa crede dânsul, că e o miză electorală, dar, repet, e o bătaie de joc. Spune ce ai de spus, cum făcea şi Băsescu şi, la final de an, ne întâlnim să vedem cifrele. Dar nu face uz de acest mod excesiv de a contesta la CCR. 58 de sesizări la CCR. Acesta e rolul tău ca preşedinte? O ţară nu poate funcţiona în felul acesta. Lecţia asta de economie să o dea cui vrea, dar deja sare calul şi nu cred că îşi doreşte ce înseamnă cu adevărat o replică din partea mea, nu a unui pesedist”, a afirmat Eugen Teodorovici, miercuri, la Antena 3.

Totodată, Eugen Teodorovici a afirmat că din cauza nepromulgării Legii Bugetului pentru 2019 de către Iohannis, el nu-și poate prezenta în public strategia de împrumut. Mai mult, ministrul se întreabă de ce Iohannis ”nu-și pune demisia pe masă” dacă este de părere că bugetul este unul al rușinii naționale.

Eu am prezentat public o strategie de împrumut. Eu nu pot să ies în pieţele externe pentru că nu am buget. Cei care stau în piaţă şi aşteaptă ca România să se împrumute ştiu că România are bani. Se ştie cu cât vreau să mă împrumut şi clar că cei la care mă voi împrumuta o să crească costurile. Dincolo de această dispută între PNL, preşedinte şi Guvern, doamna premier spune din ce în ce mai bine lucrurilor pe nume, dar e prea diplomată. Eu m-am săturat de această diplomaţie. E prea mult. Spune <bugetul ruşinii>. O iau personal. De ce nu pune demisia pe masă, dacă este aşa îmi dau demisia, dar dacă este cum spune Guvernul, pleacă. Şi guriştii aceia din Opoziţie care au spus că au măsluit datele Teodorovici cu Vâlcov. A dat CE raportul de ţară şi a spus că deficitul pe cash e 2,88. Exact cât spunea anul trecut. Şi ei spunea că va fi de 5%. Aberaţii”, a completat ministrul de Finanţe.

Reacţia lui Eugen Teodorovici vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament. Şeful statului a afirmat că bugetul rămâne unul al „ruşinii naţionale”, bazat pe cifre false şi pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România face parte.

Iohannis a mai spus că PSD are o guvernare dezastruoasă care trebuie limitată şi nu va ezita niciun moment să conteste măsurile care îi afectează pe români, economia şi buna funcţionarea a statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *