Skip to content
Puterea Știrilor Video

Eugen Teodorovici NU a semnat moțiunea de cenzură depusă de PSD: Se grăbește calea alegerilor anticipate!

psnews.ro

Fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la ”Puterea Știrilor” că nu a semnat moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat (PSD).

„Pot să vă spun sigur că nu am semnat această moțiune de cenzură pentru că nu îmi este foarte clar avantajul depunerii acestei moțiuni astăzi, mai ales invocând această lege pentru schimbarea regulilor electorale”, spune Teodorovici.

Senatorul a precizat și că adoptarea moţiunii de cenzură ar putea declanşa procedura de alegeri anticipate, ceea ce îşi doresc preşedintele Klaus Iohannis şi PNL-ul.

„PSD trebuie să folosească acest instrument democratic – moțiunea de cenzură -, dar eu spun că ar fi fost foarte multe motive până astăzi de a depune o moțiune de cenzură, și aici mă refer strict la activitatea Guvernului Ludovic Orban până astăzi. Chiar dacă a trecut foarte puțin timp, acțiunile Guvernului sunt mult mai proaste și mai rele pentru această țară chiar decât cele din perioada 1996-2000 (…).

PSD se va baza pe voturile PSD, PRO România, probabil și UDMR. Este undeva la limită situația, se va juca destul de strâns situația. Pot să vă spun sigur că nu am semnat această moțiune de cenzură pentru că nu îmi este foarte clar avantajul depunerii acestei moțiuni astăzi, mai ales invocând această lege pentru schimbarea regulilor electorale. Știm și suntem cu toții convinși că dacă noi am sesiza CCR pe acest subiect, am primi clar un verdict în favoarea noastră. Mi-aș dori foarte mult să îl văd pe domnul Orban cum își semnează singur demisia, ca lumea să vadă foarte clar că nu este cu nimic mai bun decât cei din PSD, din acest punct de vedere (…).

Am sentimentul că prin moțiune de cenzură, PSD grăbește calea alegerilor anticipate”, a declarat Eugen Teodorovici, la Puterea Știrilor.

PSD-iștilor le lipsesc 25 de voturi

Amintim că moţiunea de cenzură a fost depusă joi de PSD, după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere”, se arată în textul moţiunii de cenzură intitulate „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, depusă joi la Parlament.

Moţiunea este semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR, potrivit unor surse politice. Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și Guvernul să fie demis sunt necesare voturile a 233 de senatori și deputați.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 198 de parlamentari şi UDMR – 30, în total fiind 228 parlamentari care ar vota pentru.

După depunerea moţiunii de cenzură urmează ca Birourile permanente reunite să se întrunească să stabilească calendarul dezbaterii. Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere

1 comentariu la “Eugen Teodorovici NU a semnat moțiunea de cenzură depusă de PSD: Se grăbește calea alegerilor anticipate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *