Skip to content
Politică

Eugen Tomac acuză PSD de propagandă în favoarea Rusiei, prin maneaua lui Nicolae Guță

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Liderul PMP, Eugen Tomac, acuză PSD că face propagandă în favoarea Rusiei prin maneaua pro-partid  a lui Nicolae Guță, deoarece videoclipul conține elemente precum ”steagul Federației Ruse și un avion Aeroflot ”.

De altfel, Eugen Tomac a mai afirmat că mesajul de campanie electorală transmis de celebrul cântăreț este o comandă a partidului aflat la guvernare, care vrea să scoată România din NATO.

”PSD a ajuns să facă propagandă pe faţă în favoarea Rusiei. Steagul Federației Ruse și un avion Aeroflot, în maneaua pro-PSD a lui Nicolae Guță.

În timp ce divizează țara, PSD transmite, prin clipuri electorale, mesajul subliminal că România condusă de Liviu Dragnea are alternativă la UE: Rusia.

Maneaua viralizată a lui Guţă de la sfârşitul de săptămână trecut este o comandă a PSD, aşa cum a recunoscut şi impresarul personajului în cauză. Excludem astfel varianta în care oamenii lui Daddy nu şi-au dat acceptul pe „creaţia artistică”, a scris parlamentarul pe facebook.

Totodată, Eugen Tomac îl critică și pe Codrin Ștefănescu pentru că ” s-a grăbit să laude maneaua şi a recunoscut-o ca atare”.

”De altfel, Codrin Ştefănescu s-a grăbit să laude maneaua şi a recunoscut-o ca atare. A făcut asta pentru că în ea apar steagul Rusiei şi un avion Aeroflot (compania de stat a Federaţiei Ruse), argumente simbolice definitorii pentru direcția în care PSD vrea să ducă România. PSD-iştii nu mai au mult şi vor începe să-şi arate tatuajele cu chipul lui Putin pe care le vor purta cu mândrie.

Nicăieri în manea nu se vorbeşte despre Europa și nu apare steagul UE. Se încearcă impunerea percepţiei că „Maica Rusie este bună”. Practic, toate eforturile PSD din ultima perioadă merg în direcţia orientării României către Est şi a abandonării viziunii euroatlantice a ţării noastre”, a adăugat Eugen Tomac.

De asemenea, liderul PMP acuză că prin elementele pro-Rusiei care apar în videoclipul de campanie electorală a manelistului Nicolae Guță,  că Liviu Dragnea și PSD vor să scoată România din NATO.

”Să nu ne prefacem că nu înţelegem: Dragnea şi PSD îşi doresc scoaterea României din UE şi NATO, potenţând un discurs eurosceptic. Fac asta deopotrivă pentru că sunt „virusaţi” de Moscova, dar şi pentru că îşi imaginează că aşa vor putea scăpa de rigorile legii.

De aceea, e important ca, pe 26 mai, oamenii să respingă naţionalismul extremist eurosceptic al PSD şi să pună ştampila pe PMP, singurul partid care s-a luptat pentru impunerea temelor europene la aceste alegeri europarlamentare”, a mai scris Eugen Tomac.

Reacția lui Eugen Tomac vine în contextul în care în mediul online a apărut o manea a cântărețului Nicolae Guță în care laudă mandatul PSD și pe Liviu Dragnea, care a stârnit controverse în jur.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *