Skip to content
Politică

Eugen Tomac acuză un troc Dragnea – Viktor Orban și Kelemen Hunor: Tinerii etnici maghiari ar avea de pierdut!

psnews.ro

Președintele PMP, Eugen Tomac, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook acuză un ”troc” între liderul PSD, Liviu Dragnea, președintele UDMR, Kelemen Hunor și premierul ungar Viktor Orban: eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari.

Potrivit lui Tomac, proiectul anunţat de doi deputaţi UDMR privind eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari „este o enormitate legislativă care este de natură să amplifice tensiunile etnice la nivelul societăţii româneşti”.

Totodată, liderul PMP susține că, dacă respectivul proiect de lege ar fi pus în aplicare, de pierdut ar avea tot tinerii etnici maghiari.

Redăm integral postarea președintelui PMP:

„Troc între Liviu Dragnea – Viktor Orban și Kelemen Hunor: eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari

Proiectul anunţat de doi deputaţi UDMR privind eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari este o enormitate legislativă care este de natură să amplifice tensiunile etnice la nivelul societăţii româneşti.

Este important ca toţi românii, indiferent de etnia căreia îi aparţin, să ştie să vorbească limba română. Dacă respectivul proiect de lege ar fi pus în aplicare, de pierdut ar avea tot tinerii etnici maghiari. Pe de o parte, ar fi în continuare vulnerabili prin simplul fapt că nu cunosc limba naţională, oportunităţile fiindu-le mult limitate. Astfel, rămân prizonierii în lumea strâmtă construită de UDMR după 1989. Pe de altă parte, se crează ideea unei segregări etnice artificiale, în contextul în care nu vorbim despre imigranţi, ci despre oameni născuţi şi crescuţi în România.

Acest proiect legislativ poate fi obiectul unui troc tripartit între Dragnea – Viktor Orban – Kelemen Hunor. Nu ar fi deloc exclus ca, pentru a-şi păstra majoritatea parlamentară, Daddy să facă această nouă concesie, cedând şantajului UDMR.

Această lege are şi rolul de a măsura cât de patrioţi sunt conducătorii şi cât de vigilentă este societatea, înaintea unui eventuale propuneri de modificare a Constituţiei pentru autonomie pe criterii etnice. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus-o de mai multe ori etnicilor maghiari: atâta autonomie la Târgu Secuiesc precum la Caracal!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *