Skip to content
Politică

Eugen Tomac arată cum a fost ”pulverizat” statul român: Ţara interimatelor, delegărilor şi detaşărilor pe funcţii

”În urmă cu mai bine de 10 ani, Sorin Ovidiu Vîntu miştocărea instituţiile statului român, convins fiind că el nu va păţi nimic niciodată: „întăriţi-vă statul, domnilor”, ţipa SOV.

Preşedintele Băsescu a înţeles perfect acest mesaj venit din partea unui rechin al tranziţiei şi a acţionat în consecinţă. Pentru prima dată după 1989, infractorilor din politică şi nu numai le-a fost frică”, scrie președintele PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Tomac spune că din 2012, de 7 ani, de când PSD este la Putere (întâi, în varianta USL – Ponta, apoi în varianta PSDragnea, acum în varianta Dăncilă), instituţiile statului român au fost călcate sub şenile, pentru că numai astfel ei puteau deţine Puterea absolută.

”Şi au acţionat atât concret, prin politizarea absolută a tuturor funcţiilor, cât şi în plan simbolic prin distrugerea încrederii cetăţenilor în capacitatea statului de a răspunde aşteptărilor legitime constituţionale şi legale.
Cu instituţii slabe, statul român a fost înlocuit de sistemul mafiot de acum.

Principala armă a PSD în lupta împotriva statului român au fost oamenii de paie, acei indivizi fără merite profesionale, numiți pe funcţii şi păstrați acolo cât timp sunt fideli stăpânului”, adaugă Eugen Tomac.

Aşa se face că peste o treime din şefii IPJ sunt interimari, continuă președintele PMP. ”La fel se întâmplă cu șefii deconcentratelor, inspectorii școlari sau chiar profesorii care nu obțin titularizarea. Şi asta nu se întâmplă doar în teritoriu, ci şi la nivel mare”.

”Aceeași situație e în Armată, Diplomație sau Parchete. Așa am ajuns să avem miniştri interimari aproape continuu din 2016 și până acum – cum nu-i pupa vreunul mâna lui Dragnea (fie că era la Interne, Armată sau orice alt domeniu sensibil), cum „zbura” din funcție lipsit de grație.

O practică tipică unui sistem mafiot care a început să-i placă și lui Dăncilă”, precizează Tomac.

Președintele PMP susține că politizarea este rea în sine, dar problema cea mare este că s-a ajuns la fundul sacului când vine vorba de resursă umană.

”Avem de-a face cu un cocktail toxic de iresponsabilitate şi de conivenţe care afectează însăşi securitatea naţională. Pentru că, să nu ne amăgim, problema este una structurală, nu se limitează la Caracal sau Galaţi”, mai spune politicianul.

Eugen Tomac și PMP propun limitarea interimatelor, delegărilor şi detaşărilor tuturor celor care sunt angajaţi la stat (indiferent de nivel) pentru o perioadă de maximum o lună – timp suficient pentru organizarea unor concursuri transparente şi încurajarea unui sistem meritocratic.

”În momentul în care angajaţii statului vor ajunge pe funcţii datorită muncii şi eforturilor proprii, atunci statul român va avea posibilitatea să reînvie din propria cenuşă. Un astfel de om, garantat, nu va mai răspunde la comandă politică şi nu va mai fi dispus să atârne de sfori.

Deci, dacă vrem să ne întărim statul, domnilor, soluţia este să desfiinţăm interimatele, detaşările şi delegările pe funcţii”, a completat liderul PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *