Skip to content
Politică

Eugen Tomac: Avem cea mai mare rată a inflaţiei din UE şi în august; este a opta lună când ne clasăm în fruntea Europei în această statistică

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că ţara noastră are şi în luna august cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, de peste patru la sută, şi că este a opta lună când România se află în fruntea Europei la această statistică, scrie News.ro.

Pentru că o evaluare e întotdeauna mai bună în context şi prin comparaţie, să ne uităm la ce spune Oficiul European de Statistică (Eurostat) despre performanţa Guvernului. Avem cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE (4,1%) şi în luna august 2019. Este a opta lună în care ne clasăm în fruntea Europei în această statistică. Doar că nici nu e ceva cu care să ne mândrim şi nici nu e ceva ce rămâne doar într-un grafic. Realitatea se reflectă şi într-un avans constant al preturilor de consum, deci în buzunarele noastre”, a transmis Tomac, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

" "
" "

Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că nu se înregistrează niciun progres în aderarea la zona euro.

Nivelul zonei euro, la care aspirăm fără progres, este de 1%, cu 3 puncte procentuale mai mic”, a mai declarat Eugen Tomac.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *