Skip to content
Politică

Eugen Tomac: Consiliul Executiv Naţional convocat la Iaşi de Cristian Diaconescu, o tentativă de destabilizare a PMP

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PMP Eugen Tomac susţine că reuniunea Consiliului Executiv Naţional al PMP convocată duminică la Iaşi de Cristian Diaconescu reprezintă o tentativă de destabilizare a partidului de către oameni care au pe agendă doar interese personale. Tomac afirmă că el este liderul PMP, în timp ce şeful filialei judeţene Iaşi este Petru Movilă.

„Declaraţiile oferite de fostul preşedinte al PMP, dl. Cristian Diaconescu, nu au niciun caracter legal şi nicio influenţă asupra modului în care organizaţia Iaşi îşi desfăşoară activitatea. Consiliul Executiv Naţional pe care acesta l-a convocat în cursul zilei de duminică, 08.05.2022, nu există ca structură de conducere a PMP şi nu reprezintă altceva decât o tentativă de destabilizare a Partidului Mişcarea Populară, din partea unor oameni care au pe agenda lor doar interese personale, aşa cum s-a văzut foarte clar din modul în care au acţionat din februarie 2022 până în prezent. PMP are o singură conducere, reprezentată prin preşedinte Eugen Tomac, ales în urma congresului din 19.02.2022, forul suprem de conducere al unui partid, iar deciziile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor”, se arată într-un comunicat transmis de Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, Cristian Diaconescu, alături de cei care îşi atribuie funcţii de conducere în PMP Iaşi, nu mai sunt membri ai partidului, întrucât ar fi fost excluşi. „Prin urmare, declaraţiile lor nu au niciun efect. Totodată, împotriva acestora au fost formulate plângeri penale în condiţiile în care îşi atribuie funcţii pe care nu le deţin”, se mai arată în comunicatul semnat de Eugen Tomac.

Cristian Diaconescu a declarat duminică la Iaşi că nu acceptă ca PMP să reprezinte un accesoriu la gentuţa nici unui partid politic, adăugând că va lupta împotriva deciziilor luate la spriţ sau în cadrul unor diverse asocieri profitabile financiar.

Diaconescu a făcut referiri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, cu privire la situaţia tensionată din PMP, el precizând că sub conducerea sa „partidul nu va fi oferit la nimeni cadou”. Totodată, Cristian Diaconescu a precizat că nu va pleca din PMP şi că îşi va continua activitatea, după ce a depus jurământul de credinţă în momentul în care a primit votul membrilor partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *