Skip to content
Politică

Eugen Tomac, critici la adresa noului guvern de la Chișinău: R. Moldova va primi bani europeni doar dacă Acordul de Asociere la UE va fi respectat în totalitate

Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) critică atitudinea noului guvern tehnocrat, instalat în Republica Moldova, potrivit caleaeuropeana.ro.

”Proaspătul premier “tehnocrat” de la Chișinău, după prima sa ședință de guvern, strigă după banii de la Uniunea Europeană pentru a acoperi găurile din buget”, se arată în mesajul scris de pe pagina de Facebook.

Totodată, Eugen Tomac transmite că Republica Moldova va primi bani europeni doar dacă Acordul de Asociere la Uniunea Europeană va fi respectat în totalitate și ”nu doar ce le convine”.

”Atât domnul Chicu, cât și Dodon trebuie să înțeleagă că vremea păcălelilor a apus”, a mai adăugat acesta.

Eugen Tomac transmite că se va opune categoric acordării de asistență financiară pentru un guvern care ”încă își găsește inspirația în tezele sovietice”.

După negocierile eșuate cu blocul ACUM, care forma structura majoritară a fostului guvern condus de Maia Sandu, preşedintele Igor Dodon l-a desemnat miercuri pe consilierul său Ion Chicu pentru funcţia de premier, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat.

Guvernul Ion Chicu a fost învestit joi la Chişinău cu votul de încredere al Parlamentului. Pentru noul executiv au votat 62 de deputaţi socialişti şi democraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *