Skip to content
Republica Moldova

Eugen Tomac, despre alegerile din R. Moldova: Rusia a mizat pe doi cai morți: comunistul Voronin și perdantul disperat Dodon

psnews.ro

Rusia și-a cam epuizat resursa umană, a mizat pe doi cai morți: comunistul Voronin și perdantul disperat Dodon, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac. El respinge ideea că la Chișinău a câștigat un partid antirus, PAS, pentru că Rusia nu s-a implicat.

„A început toată lumea pricepută la Basarabia să susțină o prostie fără margini, la Chișinău a câștigat un partid antirus pentru că Rusia nu s-a implicat. Nu, dragilor părerologi. Rusia s-a implicat, doar că de data aceasta a ieșit la suprafață ceva ce nici strategilor de la Kremlin nu le-a venit să creadă, și anume că a explodat mămăliga românească și nu a mai crezut în lozinci, propagandă și amenințări.

Când trăiești cu Armata a 14-a în coastă 30 de ani, o vezi deja ca pe un mobilier și o ignori. Rusia și-a cam epuizat resursa umană, a mizat pe doi cai morți: comunistul Voronin și perdantul disperat Dodon”, afirmă Eugen Tomac.

El apreciază că, totuși, nu înseamnă că Rusia trebuie minimalizată sau ignorată. „Nu Rusia i-a împins pe oameni la urne, ci disperarea și dezamăgirea de tot ce se întâmpla la est de Prut, iar liderul din reședința prezidențială de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău a simțit ce vor oamenii și asta a oferit: anticipate și un partid controlat de ea.

Restul sunt opinii pe lângă subiect, ceea ce nu înseamnă că Rusia trebuie minimalizată sau ignorată. Jocul abia intră într-o nouă repriză, iar România va avea doar de câștigat din această nouă reconfigurare a scenei politice din cel de-al doilea stat românesc. Totul e să nu politizăm, ci să lucrăm în interesul națiunii noastre de pe ambele maluri ale Prutului”, conchide Tomac.

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut peste 50 de procente la alegerile parlamentare anticipate de duminică. PAS este urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon, cu 27% și de Partidul Politic Șor, care a obținut cinci procente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *