Skip to content
Europa

Eugen Tomac, despre incidentele din Transnistria: Se urmărește să se creeze o tensiune uriașă în societatea din R. Moldova

psnews.ro

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a comentat marţi seara situația tensionată din Transnistria, acesta precizând că sediul întregii operațiuni se află de fapt la Moscova.

„Asistăm la o serie de provocări pe care Federația Rusă le lansează în stânga Nistrului. Nu e nimic nou dincolo de Nistru pentru că de 30 de ani asistăm la o prezență militară ilegală în această regiune a Republici Moldova. Este unul dintre motivele pentru care Republica Moldova nu a putu face mai mult în procesul de apropiere de UE.

Nu de noi depinde ce se întâmplă în Transnistria. Sediul întregii operațiuni se află la Moscova faptul că la foarte scurt timp după incidentul de astăzi dimineață, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a venit și a spus că cu privire la acte de terorism din Transnistria, urmărim cu foarte multă atenție arată nivelul de implicare și nivelul uriaș al provocărilor la care asistăm. Urmărește să creeze o tensiune uriașă în societatea din regiunea transnistreană și din Republica Moldova, pentru că oamenii nu au uitat ce înseamnă acest conflict”, a explicat Eugen Tomac la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *