Skip to content
Republica Moldova

Eugen Tomac, detalii de la Josep Borrell privind ”integrarea accelerată a R.Moldova în UE”: Comisia avansează rapid cu lucrările

caleaeuropeana.ro

Comisia Europeană oferă ultimele detalii legate de intrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, anunță președintele PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

”Am primit astăzi un răspuns din partea lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE, cu privire la integrarea accelerată a R. Moldova în Uniunea Europeană.

‚‚Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 7 martie 2022, Consiliul a invitat Comisia să își prezinte avizul cu privire la cererile de aderare înaintate de Ucraina, Republica Moldova și Georgia. Invitația a fost reiterată cu ocazia Consiliului European din 24-25 martie 2022. Comisia avansează rapid cu lucrările legate de formularea acestor avize. Deciziile privind măsurile ulterioare vor fi luate de Consiliu. Comisia Europeană recunoaște aspirația europeană și alegerea căii europene exprimate în mod clar de Republica Moldova.’’

Este vital să susținem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile. Integrarea aprofundată a R. Moldova la Piaţa Unică Europeană este esențială în contextul geopolitic actual, pe fondul amenințărilor venite din partea Federației Ruse”, a scris Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *